SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds Boxningssällskap
Boxning

Parkinsonboxningen

Parkinsonboxning har sin grund i Rock Steady Boxing, som har sin härkomst i USA. I januari 2018 startade Kajsa Källberg upp Parkinson-/seniorboxning i Lunds Boxningssällskap och hon har sedan dess varit den drivande kraften inom det här området. Kajsa bedriver träningen så gott som året runt och håller två träningspass i veckan, något som hon gör med en otrolig entusiasm och glädje.

 

Boxning är en allsidig träningsform och forskning visar att många med Parkinson som utövar boxning får lindrande symtom, bättre rörlighet, bättre styrka och balans, något som i sin tur skapar ett välbefinnande utanför träningslokalen.

 

Det är en anpassad form av boxningsträning, men med samma viktiga komponenter som i den ordinarie. Med fokus på balans, koordination, styrka, reaktion, kondition och pulshöjande träning utmanas utövarna ordentligt, detta i kombination med kognitivt utmanande uppgifter. Ytterligare inslag i träningen är moment där man jobbar med mimik och röst.

 
SPONSORER